Збройні Сили України Цена монеты без капсулы 20 грн Цена монеты в капсуле 25 грн Ціна рол 500 грн Дата введення в обіг: 1 грудня 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройній агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також завдання щодо участі в заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. На аверсі монети розміщено: угорі – напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі – емблема Збройних Сил України, ліворуч від якої – малий Державний Герб України; під емблемою: рік карбування монети – 2021 та номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від емблеми ЗСУ). На реверсі монети на тлі стилізованого рослинного орнаменту – військові знаки розрізнення: загальновійськовий беретний знак (угорі), беретний знак Десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч), беретний знак Військово-морських сил ЗСУ (унизу праворуч), беретний знак Сил спеціальних операцій ЗСУ (унизу ліворуч), беретний знак Повітряних сил ЗСУ (ліворуч); у центрі на дзеркальному тлі написи: ЗБРОЙНІ/ СИЛИ/ УКРАЇНИ.

Цена монеты без капсулы 20 грн Цена монеты в капсуле 25 грн Ціна рол 500 грн Дата введення в обіг: 1 грудня 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена військам, які є основою та головним носієм бойової могутності Збройних Сил України. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами своїх функцій як у мирний, так і у воєнний час. Сухопутні війська – це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ та артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин логістичного забезпечення, а також бригад територіальної оборони. На аверсі монети розміщено: угорі – напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі – емблема сухопутних військ ЗСУ, ліворуч від якої – малий Державний Герб України, праворуч – нарукавний знак сухопутних військ ЗСУ; під емблемою: рік карбування монети – 2021 та номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч від емблеми сухопутних військ ЗСУ). На реверсі монети зображено українського воїна зі зброєю (ліворуч) та розміщено стилізовану композицію: на тлі камуфляжу військова техніка; на дзеркальному тлі написи: СУХОПУТНІ ВІЙСЬКА ЗСУ (півколом праворуч).

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України Цена монеты без капсулы 35 грн Цена монеты в капсуле 40 грн Цена за рол 800 грн Дата введення в обіг: 11 листопада 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування Збройних Сил України і характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначеному для швидкого розгортання з метою ведення наступальних, штурмових дій, прикриття окремих напрямків, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу. На аверсі монети розміщено: угорі напис – УКРАЇНА (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування). На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

КрАЗ-6322 "Солдат" Ціна монети без капсули 60 грн Ціна монети в капсулі 65 грн Ціна за рол 1500 грн Дата введення в обіг: 26 грудня 2019 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН. Автомобіль КрАЗ-6322 “Солдат” – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах.

Учасникам бойових дій на території інших держав Ціна монети без капсули 55 грн Ціна монети в капсулі 60 грн Ціна за рол 1300 грн Дата введення в обіг: 26 грудня 2019 Технічні характеристики Номінал Метал Маса, г Діаметр, мм Категорія якості карбування Гурт Тираж, шт. Фактичний тираж, шт. 10 сплав на основі цинку 12.4 30,0 анциркулейтед рифлений 1000000 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена українським військовим фахівцям – учасникам багатьох миротворчих місій. З 1992 року в міжнародних миротворчих операціях узяли участь майже 40 000 українських військовослужбовців. Український бойовий резерв налічує майже 330 000 осіб, більшу частину якого становлять ветерани війни в Афганістані. До окремого ешелону ветеранів бойових дій належать військові фахівці з досвідом ведення миротворчих операцій у В’єтнамі, Сирії, Анголі, Мозамбіку, Єгипті та інших країнах.

100-річчя створення Українського військово-морського флоту Ціна за монету без капсули 120 грн Ціна за монету в капсулі 125 грн Дата введення в обіг: 18 квiтня 2018 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту`. Центральною Радою на початку 1918 року було прийнято ряд важливих військово-морських законів, які на той час мали декларативний характер, у тому числі один із найголовніших - `Тимчасовий закон про флот`. 29 квітня 1918 року адмірал М. Саблін - командуючий Чорноморським флотом, ураховуючи настрої більшості українських моряків, офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом УНР та наказав підняти український прапор. Цей день став видатним для українського державного флоту та святом українського моря, днем, коли `ціла українська фльота виявила свою приналежність до Батьківщини`.

Державна прикордонна служба України Ціна монети без капсули 50 грн Ціна монети в капсулі 55 грн Ціна рол 1200 грн Дата введення в обіг: 19 листопада 2020 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні. Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав. На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі – емблему Державної прикордонної служби України; унизу написи - 10 /ГРИВЕНЬ/2020; стилізовані гілки: лаврова (праворуч), калинова (ліворуч). Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч. На реверсі монети розміщено: угорі написи – ДЕРЖАВНА/ПРИКОРДОННА/СЛУЖБА УКРАЇНИ, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.

Сили спеціальних операцій Збройних Сил України Цена за монету без капсулы 25 грн Цена за монету в капсуле 30 грн Цена за рол 600 грн Номінал: 10 грн Дата введення в обіг: 22.07.2022 Матеріал: сплав на основі цинку Докладніше Опис: Присвячена окремому роду сил ЗСУ, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються висококваліфікованими фахівцями, здатними виконувати складні, небезпечні, інколи політично чутливі операції у сферах розвідки, захисту життя громадян та об’єктів держвласності за межами України, боротьби з незаконним обігом зброї, тероризмом і піратством, організації та підтримання дій руху опору, безпеки морського судноплавства, міжнародного військового співробітництва тощо. Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ обрано бойове гасло Святослава Хороброго “Іду на ви!”, яке в сучасних реаліях стало символом звитяги, мужності та шляхетності воїнів, готових боронити Батьківщину. На аверсі монети розміщено: у центрі на дзеркальному тлі – емблема Сил спеціальних операцій ЗСУ, праворуч від якої – малий Державний Герб України; написи: угорі – УКРАЇНА, унизу – номінал 10 ГРИВЕНЬ та рік карбування монети 2022; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч від номіналу). На реверсі монети розміщено символічну композицію: на тлі абрису образу Святослава Хороброго з мечем та щитом зображено бійця Сил спеціальних операцій ЗСУ; по колу напис: СИЛИ СПЕЦІАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ. Художник: Єрмоленко Андрій, Коваленко Ольга Скульптор: Демяненко Анатолій, Дем’яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 1000000/1000000 Маса, г: 12.4 Діаметр, мм: 30 Категорія якості карбування: анциркулейтед Гурт: рифлений

Військово-морські Сили Збройних Сил України Ціна за монету без капсули 20 грн Ціна за монету в капсулі 25 грн Ціна за рол 450 грн Номінал: 10 грн Дата введення в обіг: 14.07.2022 Матеріал: сплав на основі цинку Опис: Присвячена окремому виду Збройних Сил України, призначеному для стримування або відсічі у взаємодії з іншими видами Збройних Сил, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами збройної агресії проти України з моря та на приморських напрямках, захисту суверенітету і державних інтересів України. Українські військові – армія незламних та нескорених бійців, справжніх патріотів, які в умовах війни демонструють мужність, звитягу, силу духу, волю та неабияке бажання перемогти ворога. Сьогодні мільйони українців підтримують і допомагають українським захисникам, вірять у них та нашу спільну перемогу! На аверсі монети розміщено: у центрі на дзеркальному тлі – емблема Військово-морських сил ЗСУ, унизу ліворуч від неї – малий Державний Герб України, унизу праворуч – номінал 10 та графічний символ гривні; написи: ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКІ СИЛИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ (півколом угорі), 2022/УКРАЇНА (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від номіналу). На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль зображено різні типи кораблів як символ ВМС ЗСУ, до складу яких, крім надводних сил, також входять морська авіація, морська піхота, берегова артилерія та інші компоненти; угорі на тлі позначених південних морських рубежів нашої держави та виключної морської економічної зони України – написи: ВІРНІСТЬ,/МУЖНІСТЬ,/СИЛА. Художник: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій Скульптор: Демяненко Анатолій , Дем`яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 1000000/1000000 Маса, г: 12.4 Діаметр, мм: 30 Категорія якості карбування: анциркулейтед Гурт: рифлений

Дата введення в обіг: 12 жовтня 2015 Технічні характеристики Номінал Метал Маса, г Діаметр, мм Категорія якості карбування Гурт Тираж, штук 5 нейзильбер 16.54 35 спеціальний анциркулейтед рифлений 50000 Серія: Інші монети Присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України. Це свято за історичною традицією відзначається 14 жовтня - у день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще й друга назва - Козацька Покрова, воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її споконвічного прагнення до встановлення злагоди і миру. На аверсі монети на тлі орнаменту розміщено: постать Пресвятої Богородиці, під омофором якої козаки (ліворуч) та сучасні воїни-захисники (праворуч); малий Державний Герб України (ліворуч); угорі півколом написи: УКРАЇНА, 2015, П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ - та логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч). На реверсі монети на тлі камуфляжу (використано тамподрук) стилізовано зображено тризуб - Знак Княжої Держави Володимира Великого, угорі написи півколом: ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД! Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій Скульптор: Атаманчук Володимир, Іваненко Святослав

Дата введення в обіг: 29 листопада 2001 Технічні характеристики Номінал Метал Маса, г Діаметр, мм Категорія якості карбування Гурт Тираж, шт. Фактичний тираж, шт. 5 біметалеві із недорогоцінних металів 9.4 28,0 звичайна секторальне рифлення 30000 30000 Серія: Відродження української державності Присвячена 10-річчю Збройних Сил України. На аверсі монети у внутрішньому колі на дзеркальному тлі зображено малий Державний Герб України, перехрещені пірначі (клейноди полковників у козацькому війську) в обрамленні дубового вінка, рік карбування монети 2001 та логотип Монетного двору Національного банку України. У зовнішньому колі розміщено кругові написи: УКРАЇНА, 5 ГРИВЕНЬ. На реверсі монети у внутрішньому колі зображено рівносторонній хрест із розширеними кінцями в обрамленні лаврового вінка, у центрі хреста - медальйон із зображенням малого Державного Герба України; у зовнішньому колі - кругові написи: ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ, 10 РОКІВ.

ПЕРЕДОВА. Посвящена медикам и военным, а в их героических образах — и представителям других профессий за преданность делу, смелость и профессионализм. На аверсе монеты размещены: вверху — малый Государственный Герб Украины и надпись "УКРАЇНА"; справа на матовом фоне надпись "РАЗОМ" (вертикально) и номинал монеты "5 / ГРИВЕНЬ" (вертикальная надпись); слева на зеркальном фоне — две руки, демонстрирующие знак "Victory", год чеканки монеты "2020" и логотип Банкнотно-монетного двора НБУ. На реверсе монеты изображены раскрашенные (использовано тампопечать) полулица медика и военного, между которыми отчеканена вертикальная надпись "ПЕРЕДОВА". Украина (в обращении с 12.10.2020) 2020 Характеристики монеты Номинал: 5 гривен Тираж: 45000 шт. Материал: нейзильбер Качество: специальный анциркулейтед Диаметр: 35,00 мм. Вес: 16,54 г. Гурт: рифленый Категория: коллекционная монета

ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ Цена указана за 1 рол Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройній агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також завдання щодо участі в заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. На аверсі монети розміщено: угорі – напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі – емблема Збройних Сил України, ліворуч від якої – малий Державний Герб України; під емблемою: рік карбування монети – 2021 та номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від емблеми ЗСУ). На реверсі монети на тлі стилізованого рослинного орнаменту – військові знаки розрізнення: загальновійськовий беретний знак (угорі), беретний знак Десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч), беретний знак Військово-морських сил ЗСУ (унизу праворуч), беретний знак Сил спеціальних операцій ЗСУ (унизу ліворуч), беретний знак Повітряних сил ЗСУ (ліворуч); у центрі на дзеркальному тлі написи: ЗБРОЙНІ/ СИЛИ/ УКРАЇНИ.

Сухопутні війська Збройних Сил України Цена указана за 1 рол Дата введення в обіг: 1 грудня 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена військам, які є основою та головним носієм бойової могутності Збройних Сил України. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами своїх функцій як у мирний, так і у воєнний час. Сухопутні війська – це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ та артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин логістичного забезпечення, а також бригад територіальної оборони. На аверсі монети розміщено: угорі – напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі – емблема сухопутних військ ЗСУ, ліворуч від якої – малий Державний Герб України, праворуч – нарукавний знак сухопутних військ ЗСУ; під емблемою: рік карбування монети – 2021 та номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч від емблеми сухопутних військ ЗСУ). На реверсі монети зображено українського воїна зі зброєю (ліворуч) та розміщено стилізовану композицію: на тлі камуфляжу військова техніка; на дзеркальному тлі написи: СУХОПУТНІ ВІЙСЬКА ЗСУ (півколом праворуч).

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Ролы Цена указана за 1 рол Дата введення в обіг: 11 листопада 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування Збройних Сил України і характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначеному для швидкого розгортання з метою ведення наступальних, штурмових дій, прикриття окремих напрямків, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу. На аверсі монети розміщено: угорі напис – УКРАЇНА (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування). На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

100-річчя створення Українського військово-морського флоту. Ролы Цена указана за 1 рол. Дата введення в обіг: 18 квiтня 2018 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту`. Центральною Радою на початку 1918 року було прийнято ряд важливих військово-морських законів, які на той час мали декларативний характер, у тому числі один із найголовніших - `Тимчасовий закон про флот`. 29 квітня 1918 року адмірал М. Саблін - командуючий Чорноморським флотом, ураховуючи настрої більшості українських моряків, офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом УНР та наказав підняти український прапор. Цей день став видатним для українського державного флоту та святом українського моря, днем, коли `ціла українська фльота виявила свою приналежність до Батьківщини`.

ППО – надійний щит України Цена монеты без капсулы 15 грн Цена монеты в капсуле 20 грн Рол 25 монет 480 грн Рол 40 монет 480 грн Номінал: 250 грн Дата випуску: 04.08.2023 Матеріал: не вказується (набір) Буклет Докладніше Опис: Ролик обігових пам’ятних монет “ППО – надійний щит України”, присвячений протиповітряній обороні України. На сьогодні протиповітряна оборона України є надзвичайно важливим елементом безпеки військових і цивільних об’єктів України та вагомою складовою системи національної безпеки країни. Щодня сили протиповітряної оборони, до яких належать воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил, Сухопутних військ та Військово-Морських Сил, авіації та радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, інші підрозділи протиповітряної оборони сил оборони України з початку повномасштабного вторгнення в Україну віддано та героїчно відбивають повітряні атаки ворожих ракет і дронів. На сувенірному папері, у який запаковано кожний ролик, розміщено написи: БАНКНОТНО-МОНЕТНИЙ ДВІР НБУ, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України/ОБІГОВА ПАМ’ЯТНА МОНЕТА, ППО – /НАДІЙНИЙ ЩИТ/УКРАЇНИ; зображення пускової установки “Patriot”; номінал 250 та графічний символ гривні, 25 ШТУК. На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, у центрі, в обрамленні давньоруського орнаменту написи: УКРАЇНА/10/ГРИВЕНЬ (півколом), на тлі орнаменту: рік карбування монети – 2023 (унизу) та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч). На реверсі монети розміщено зображення пускової установки “Patriot”; стилізоване зображення радару, що виявляє ціль; по колу напис: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ (угорі). Художник: Дем`яненко Володимир; Дизайн - Балута Тетяна Скульптор: Дем`яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 20000/20000

Збройні Сили України. Коллекция монет ЗСУ из 18 ти монет в альбоме Цена за комплект из 18 монет ЗСУ в альбоме 1150 грн Цена пустого альбома 300 грн Пишите. Буду менять цену, в зависимости от Вашего заказа. ОЛХ доставка Укр или Новой почтой С ОПЛАТОЙ НА САЙТ ОЛХ Наложенным платежом не отправляю. Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Серія: Збройні Сили України Присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройній агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також завдання щодо участі в заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

Рол 40 монет 470 грн Рол 25 монет 500 грн Номінал: 250 грн Дата випуску: 06.12.2023 Матеріал: не вказується (набір) Ролик обігових пам’ятних монет “Командування об’єднаних сил Збройних Сил України” присвячений окремому органу військового управління стратегічного рівня всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення об’єднаних операцій за завданням Верховного Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних Сил України. На сувенірному папері, у який запаковано кожний ролик, розміщено написи і зображення: БАНКНОТНО-МОНЕТНИЙ ДВІР НБУ, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України / ОБІГОВА ПАМ’ЯТНА МОНЕТА, КОМАНДУВАННЯ / ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ / ЗСУ; зображення емблеми Командування об’єднаних сил Збройних Сил України; номінал 250 та графічний символ гривні, 25 ШТУК. На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, у центрі, в обрамленні давньоруського орнаменту, написи: УКРАЇНА / 10 / ГРИВЕНЬ (півколом), на тлі орнаменту: рік карбування монети – 2023 (унизу) та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч). На реверсі монети розміщено емблему Командування об’єднаних сил Збройних Сил України; по колу написи: РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО! (угорі), КОМАНДУВАННЯ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ ЗСУ (унизу). Художник: Дизайн реверсу - Балута Тетяна Скульптор: Дем`яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 20000/20000

Дата введення в обіг: 1 грудня 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройній агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також завдання щодо участі в заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. На аверсі монети розміщено: угорі – напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі – емблема Збройних Сил України, ліворуч від якої – малий Державний Герб України; під емблемою: рік карбування монети – 2021 та номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ (півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від емблеми ЗСУ). На реверсі монети на тлі стилізованого рослинного орнаменту – військові знаки розрізнення: загальновійськовий беретний знак (угорі), беретний знак Десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч), беретний знак Військово-морських сил ЗСУ (унизу праворуч), беретний знак Сил спеціальних операцій ЗСУ (унизу ліворуч), беретний знак Повітряних сил ЗСУ (ліворуч); у центрі на дзеркальному тлі написи: ЗБРОЙНІ/ СИЛИ/ УКРАЇНИ.

Номінал: 10 грн Дата введення в обіг: 22.07.2022 Матеріал: сплав на основі цинку Докладніше Опис: Присвячена окремому роду сил ЗСУ, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються висококваліфікованими фахівцями, здатними виконувати складні, небезпечні, інколи політично чутливі операції у сферах розвідки, захисту життя громадян та об’єктів держвласності за межами України, боротьби з незаконним обігом зброї, тероризмом і піратством, організації та підтримання дій руху опору, безпеки морського судноплавства, міжнародного військового співробітництва тощо. Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ обрано бойове гасло Святослава Хороброго “Іду на ви!”, яке в сучасних реаліях стало символом звитяги, мужності та шляхетності воїнів, готових боронити Батьківщину. На аверсі монети розміщено: у центрі на дзеркальному тлі – емблема Сил спеціальних операцій ЗСУ, праворуч від якої – малий Державний Герб України; написи: угорі – УКРАЇНА, унизу – номінал 10 ГРИВЕНЬ та рік карбування монети 2022; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч від номіналу). На реверсі монети розміщено символічну композицію: на тлі абрису образу Святослава Хороброго з мечем та щитом зображено бійця Сил спеціальних операцій ЗСУ; по колу напис: СИЛИ СПЕЦІАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ. Художник: Єрмоленко Андрій, Коваленко Ольга Скульптор: Демяненко Анатолій, Дем’яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 1000000/1000000 Маса, г: 12.4 Діаметр, мм: 30 Категорія якості карбування: анциркулейтед Гурт: рифлений

Дата введення в обіг: 11 листопада 2021 Технічні характеристики Номінал 10 Метал сплав на основі цинку Маса, г 12.4 Діаметр, мм 30,0 Категорія якості карбування анциркулейтед Гурт рифлений Тираж, шт. 1000000 Серія: Збройні Сили України Присвячена окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування Збройних Сил України і характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначеному для швидкого розгортання з метою ведення наступальних, штурмових дій, прикриття окремих напрямків, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу. На аверсі монети розміщено: угорі напис – УКРАЇНА (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування). На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

Номінал: 5 грн Дата введення в обіг: 12.04.2024 Матеріал: нейзильбер Буклет Докладніше Опис: Пам’ятна монета “Українська бавовна. Нептун”, присвячена українському береговому ракетному комплексу РК-360МЦ “Нептун”, який став справжнім проривом вітчизняної оборонної промисловості в розробленні та виробництві сучасної зброї. Він не просто здолав один з найбільших кораблів ВМФ росії в перші місяці повномасштабного вторгнення, а й назавжди вписав себе в історію української оборони. Затоплення ракетного крейсера “москва” – це черговий доказ, що українська “бавовна” завжди буде влучною. На аверсі монети стилізовано зображено ракетний крейсер “москва” з пробоїною в корпусі, потоплений завдяки майстерності наших військових протикорабельними ракетами Р-360 “Нептун”. “Невразливий” флагман Чорноморського флоту рф стилізовано під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює цей міф, незважаючи на його реальні габарити та озброєння. На рубці корабля зображено абрис кремлівської башти із зубцями кремлівського муру, що розламався, символізуючи крах імперських амбіцій росії. Угорі ліворуч на дзеркальному тлі – номінал монети 5 та графічний знак гривні, рік карбування монети 2024 (вертикально), малий Державний Герб України і напис УКРАЇНА (вертикально); унизу ліворуч – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс “Нептун” у момент пуску ракети, прийнятий на озброєння Військово-морських Сил ЗСУ, про що свідчить емблема вгорі ліворуч. Дзеркальне тло відображає стилізований тризуб Нептуна, бога морів, що символізує незламність українського духу, який влучно пронизує ворожі цілі. Праворуч угорі паралельно ракеті розміщено напис NEPTUNE. Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій Скульптор: Демяненко Анатолій, Дем`яненко Володимир Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 75000/50000 Маса, г: 16.54 Діаметр, мм: 35 Категорія якості карбування: спеціальний анциркулейтед Гурт: рифлений